Live map Κυκλάδες

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων Σε
Αμοργός
Προορισμός:
Άφιξη:
Αναχώρηση:
Κυκλάδες

Να επισκεφθείτε..

Μονή της Παναγίας της χοζοβιώτισσας

Κάστρο της Χώρας

Πύργος του Γαβρά

Αρχαιολογικός χώρος Μινώας

Βυζαντινή εκκλησία Αγίου Ιωάννη Θεολόγου

 

Rent cars

Follow ecyclades on Twitter

Κλείστε ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά εισιτήρια στις καλύτερες τιμές πατήστε εδώ

Αμοργός

Το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων,με το χαρακτηριστικό επίμηκες σχήμα και το επιβλητικό ανάγλυφο,έχει το δικό του ξεχωριστό χρώμα..

Αμοργός

Οι ορεινοί όγκοι,οι εντυπωσιακές ορθοπλαγιές,οι βουνοπλαγιές με τις αναβαθμίδες και τις λιγοστές καλλιέργειες,οι απόκρημνες ακτές στο νότιο τμήμα,οι γραφικοί όρμοι με τις όμορφες ακρογιαλιές στο βόρειο τμήμα συνθέτουν το αμοργιανό τοπίο.

.Οι σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι,οι βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες,τα παλαιά ξωκλήσια μαρτυρούν την μακρόχρονη ιστορία της Αμοργού.

Χώρα

Από τις γραφικότερες πρωτεύουσες των Κυκλάδων εέιναι χτισμένη στο μέσον περίπου του νησιού γύρω από τον επιβλητικό με το ενετικό κάστρο.Λευκά παραδοσιακά σπίτια με χρωματιστές πόρτες και παράθυρα,πλακόστρωτα δρομάκια,μικρές πλατείες,γοητεύουν τον επισκέπτη!

Έκταση:121τ,χλμ Ακτογραμμή:112χλμ Πληθυσμός:1.859

Ιστορία

Amorgos

Κατοικημένη από τους Προϊοστορικούς Χρόνους, η Αμοργός υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του πρωτοκυκλαδίτικου πολιτισμού.

Η Μύκονος έχει συνδεθεί με τη μυθική μορφή του Ηρακλή,αφού κάτω από τους γρανιτένιους βράχους του νησιού βρίσκονται θαμμένοι οι γίγαντες που σκότωσε κατα την διάρκεια των γιγαντομαχιών.

Κατά τους ιστορικούς Χρόνους άκμασαν στο νησί τρείς πόλεις,η Αγιάλη,η Αρκεσίνη και η Μινώα.Κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους η Αμοργός υπήρξε και τόπος εξορίας.Κατά τους Βυζαντινούς Χρόνους το νησί απεκτήσε το σπουδαιότερο μνημείο του,τη μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας.


Τέλος το νησί καταλήφθηκε από τους Τούρκους το 16ο αι.και έλαβε μέρος στην επανάσταση του 1821.

Πως θα πάτε..

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Όσοι αποφασίσατε να επισκεφθείτε την Αμοργό και τις Μικρές Κυκλάδες δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα στη μετάβασή σας καθώς τα δρομολόγια είναι πυκνά. Πλοία για τα νησιά αυτά φεύγουν και από τον Πειραιά και από τη Ραφήνα. Η διάρκεια του ταξιδιού από τον Πειραιά είναι 7 έως 9 ώρες με συμβατικά πλοία, ανάλογα τις ενδιάμεσες στάσεις που κάνει και 4-5 ώρες με ταχύπλοα σκάφη. Τους χειμερινούς μήνες εκτελούνται 3-4 δρομολόγια την εβδομάδα, ενώ το καλοκαίρι 5-8.

Η Αμοργός και οι Μικρές Κυκλάδες συνδέονται επίσης, αεροπορικώς μέσω Νάξου, Πάρου ή Μυκόνου, αφού τα ίδια τα νησιά δεν διαθέτουν αεροδρόμιο και στη συνέχεια η μετάβαση γίνεται με τοπικές γραμμές. Τα νησιά συνδέονται με τις υπόλοιπες Κυκλάδες με συχνά δρομολόγια ενώ με τα Δωδεκάνησα μία φορά την εβδομάδα, πλην της Αστυπάλαιας όπου τα δρομολόγια είναι δύο. Το πλοίο "EXPRESS ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ" με έδρα το λιμάνι των Καταπόλων συνδέει την Αμοργό με τις Μικρές Κυκλάδες σε καθημερινή βάση με συχνά δρομολόγια.
Κλείστε ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά εισιτήρια στις καλύτερες τιμές

Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

 

Ξενοδοχεία

HOTEL VIGLA

Αιγιάλη Αμοργός

Τηλ:22850-73288

fax:22860-73332

 

 

Lakki

Αιγιάλη Αμοργός

Τηλ:22850-73253

fax:22860-73244

Ποσειδών

Τηλ:22850-73453

email:filoxeniamorgos@hol.gr

Clubs&Restaurants

 

 

 

Ταβέρνες

Παραλίες που σας προτείνουμε...

Χρήσιμα Links