Live map Κυκλάδες

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων Σε
Κέα
Προορισμός:
Άφιξη:
Αναχώρηση:
Κυκλάδες

Να επισκεφθείτε..

Αρχαιολογικό Μουσείο
Δημαρχείο
Λέων Ιουλίδας
Μονή Αγίας Άννας
Μονή Επισκοπής
Καρθαία
Φάρος Ταμέλου

Rent cars

Follow ecyclades on Twitter

Κλείστε ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά εισιτήρια στις καλύτερες τιμές πατήστε εδώ

Κέα


Γνωστή και ως Τζία είναι ένα νησί με έντονο ανάγλυφο,αξιόλογα αρχιτεκτονικά στοιχεία και ενδιαφέρουσες περιπατητικές διαδρομές.

Κέα

Λόφοι και κοιλάδες,ρεματιές και ήπιες πλαγιές με ελιές,αμυγδαλιές και βελανιδιές,λιθόστρωτα μονοπάτια και ξερολιθιές,μονάστηρια και ξωκλύσια συνθέτουν την γοητευική εικόνα της υπαίθρου.

Παρά την έντονη οικιστική και τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων ετών το νησί διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα του.

Χώρα

Η Χώρα είναι χτισμένη στην θέση στη θέση της ομώνυμης αρχαίας πόλης.Στη Χώρα τα πυκνοδομημένα παραδοσιακά σπίτια συνθέτουν ένα σπανιο αρχιτεκτονικό σύνολο με πλακόστρωτα στενά και σκάλες.

Έκταση:130,5τ,χλμ Ακτογραμμή:81,5χλμ Πληθυσμός:2417

Ιστορία

kea

Το νησί οφείλει την ονομασία του στον ήρωα Κέω ο οποίος την κατέλαβε.

Κυριάρχη μυθικλη μορφή της Κέα υπήρξε ο Αρισταίος γιός του Απόλλωνα και της Κυρήνης.

Η Κέα ήταν γνωστή στην αρχαιότητα για το έθιμο του κωνειάζεσθαι το οποίο έλεγε,πως όσοι κάτοικοι ξεπερνούσαν το εβδομηκοστό έτος αυτοκτονούσαν με κώνειο.

Κατά τους Βυζαντινούς χρόνους κύριοι πόλοι αξιόλογης και σταθερής κατοίκησης ήταν η περιοχή γύρω από την Ιουλίδα.Στους κατοπινούς αιώνες η Κέα περιήλθε σε Ιταλούς ηγεμόνες και από το 1566 και ύστερα άνηκε στους Οθωμανούς στην κατοχή των οποίων παρέμεινε ως το 1821.

Παραλίες

Στη Κέα (Τζια) οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από πολλές όμορφες παραλίες. Ορισμένες βρίσκονται σε μικρούς κολπίσκους και άλλες είναι μεγάλες αμμουδιές. Οι περισσότερες διαθέτουν εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες, είτε πάνω στην παραλία, είτε σε κοντινή απόσταση.

Για τους επισκέπτες που αναζητούν την περιπέτεια, υπάρχουν αρκετές παραλίες που διαθέτουν εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ. Η δημοφιλέστερη παραλία είναι το Γιαλισκάρι, η οποία έχει χρυσή άμμο, τιρκουάζ νερά και αρμυρίκια. Λίγα χιλιόμετρα νότια του Γιαλισκάρι είναι η παραλία της Κορισσίας, με ψιλή άμμο και ήρεμα νερά.

Στη μέση της δυτικής πλευράς του νησιού βρίσκεται ο ορμίσκος Ξύλα, ο οποίος διαθέτει απαλή άμμο και καθαρά νερά, καθώς και οι εκτεταμένες παραλίες των Πησσών και του Κουνδούρου, τις οποίες συνθέτουν σειρές από μικρούς ορμίσκους με ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά.

Στη δυτική πλευρά της Κέας (Τζιας) υπάρχουν ορισμένες από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, όπως είναι του Ορκού, της Συκαμιάς, της Ψιλής Αμμου, του Καλυδονιχίου και του Σπαθιού. Βρίσκονται η μια δίπλα στη άλλη και φημίζονται προς την υπέροχη αμμουδιά τους. Στη βόρεια Κέα (Τζια) είναι η παραλία του Οτζιά, η μακρύτερη παραλία του νησιού. Είναι ένας κολπίσκος, προστατευμένος από τον αέρα, με αρμυρίκια που προσφέρουν τη σκιά τους στους επισκέπτες.Κλείστε ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά εισιτήρια στις καλύτερες τιμές

Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Ξενοδοχεία

Manos

Κουντουρος Κεας

Τηλ:22880-31214,31293

Διαμερίσματα

Ενωμένη Ευρώπη

Κορησσια Κεας

Τηλ:22880-21362

fax:22880-21122

Νοικιαζόμενα Δωμάτια

Clubs&Restaurants

Αγιος Γεωργιος

Κουνδουρος Κεας

Τηλ:22880-31277

Restaurant&Bar

Ταβέρνες

.

 

Παραλίες που σας προτείνουμε...

Χρήσιμα Links